Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 11 Dec 2016 | 8865 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la soacra mea, sub denumirea de Rotite cu nuca de cocos doar ca am modificat-o un pic si am facut-o altfel.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 banane (optional)

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si glazura de ciocolata:

Crema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte (ca orice budinca). Se lasa la racit complet si cand e rece, se incorporeaza in untul lasat la temperatura camerei si mixat.

Blatul : Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua e ferma, se adauga galbenusurile, se omogenizeaza cu o spatula, se adauga uleiul, cele 4 linguri de apa si faina in 2-3 transe.  Se coace intr-o tava dreptunghiulara la foc mediu, 180 grade C, timp de 40 minute.

Glazura:
Intr-o oala mai mica, se pune apa la fiert ptr bain-marie, apoi se pune un vas termorezistent deasupra si se pune ciocolata si frisca lichida. Se amesteca pana se obtine glazura. Se lasa cateva minute la racit, apoi se poate intinde peste prajitura.

Asamblare: Blatul se taie in doua si se intinde crema, se pun felii de banane si se pune cel de-al doilea blat. Se intinde uniform glazura si se lasa cateva ore sau peste noapte daca este rabdare. :) 

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga banane felii optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, budinca si frisca